Botanic Lyric

En dialog mellem foto og maleri

Botanic Lyrics i Mellemrummet fra d 9. 9. – 25.9. 2019

Botanic Lyrics er dels en serie fotos fra en gammel Botanisk have fra 1788 på Tenerife i Puerto de la cruz. De viser en jungleagtig organisk overflod, som alligevel er styret af menneskelig pleje og gror med et kunstnerisk, blomstrende og dynamisk overskud. 

Dels nogle oliemalerier fra andre botaniske haver også væksthusene i Aarhus

Vores livline til naturen kan ses gennem den historie en botanisk have kan fortælle. Det er ikke kun om sommerfugle og eksotiske planter, men også et vidnesbyrd om menneskets interesse som samler og opdagelsesrejsende, medbringende eksotiske planter hentet fra fremmede egne igennem flere århundreder. Interessen for botanik er samtidig også en interesse for det smukke; her det eksotiske og fremmedartede fra hele verden. Det vidner om evnen til at skabe et smukt og  meditativt sted, hvor man kan nyde den ro og indånde den store gave som mennesket får tilbage fra naturen.

Det er fotos på akvarelpapir og oliemalerier i sarte farver af billedkunstner Pia Buchholtz 

Udstillingen kunne ses i 2019 i Mellemrummet på Godsbanen og i Viborg Fotodage, hvor jeg udstillede i Gudenåhuset i Bjerringbro.